Nachot ja oluessa haudutettua lihakastiketta

Tarjoile nachojen kanssa lihakastiketta ja itsetehtyä kauniinväristä guacamoletahnaa.
  • 1 h 20 min
  • 4 hengelle
  • 970 kcal / annos (sis. 100 g nachoja/annos)

Ainekset

700 g
naudan paistia
2 rkl
maissisuurustetta
1-2 tl
makeaa savupaparikajauhetta
3 rkl
ruokaöljyä
300 g
raakaa chorizomakkaraa
1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
ruokaöljyä
2 rkl
chilitahnaa (valitse oman maun mukaan tulista tai mietoa)
1-2 ploa
meksikolaista olutta tai lihalientä
suolaa
250 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl
tummaa melassisokeria (myös esim. intiaanisokeri tai fariinisokeri käy)
kourallinen korianteria
Lisäksi:
400 g
nachoja
150 g
raastettua cheddarjuustoa
jalapeñoja
guacamolea (katso resepti Ruokalasta hakusanalla)
ranskankermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha aivan pieneksi kuutioksi. Pyörittele lihapalat maissisuurusteessa, jotka ovat maustettu paprikajauheella.

    Paista lihapaloihin nopeasti väri pannulla öljyssä. Siirrä palat pataan.
  2. Kuutioi chorizomakkara ja ruskista palat samalla pannulla, jossa paistoit lihat. Lisää makkarapalat pataan.

    Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää kuullotetut sipulit pataan myös. Lisää pataan chilitahna ja olut. Mausta suolalla.
  3. Anna padan poreilla miedolla lämmöllä kunnes liha on aivan pehmeää, noin 1-2 tuntia riippuen lihapalojen koosta.
    Sekoita välillä ja lisää olutta tai lihalientä tarvittaessa.
  4. Lisää joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit, sokeri ja korianteri. Anna kuumentua ja tarjoile lämmitettyjen nachojen ja juustoraasteen kanssa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää