Banoffee-leivokset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Banoffee-leivokset

Banoffee-leivokset taltuttavat taatusti makeannälän!

22.3.2010 8:06
Määrä12 leivosta
Valmistusaika3 t 30 min.
Energia388 kcal / annos

Ainekset

  • 300 g

    kaurakeksejä

  • 80 g

    sulatettua voita

  • 397 g

    purkki kondensoitua makeutettua tiivistemaitoa ( tai 3 dl paksua kinuskikastiketta)

  • 3

    banaania

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 rkl

    tomusokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 100 g

    tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Murusta keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettua voita. Painele muruseos pienten piirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös muffinivuokia. Nosta tyhjät pohjat jääkaappiin jähmettymään. Kiireessä voit nostaa ne myös pakastimeen.

  2. Jos käytät kondensoitua maitoa, keitä säilykepurkkia 3 h runsaassa vedessä. Maito muuttuu keittäessä herkulliseksi toffeeksi. Älä avaa purkkia, vaan keitä se suljettuna. Poista purkista päällyspaperi. Keitä suuressa kattilassa vettä niin paljon, että säilykepurkki uppoaa veteen. Anna veden kiehua koko ajan ja varmista, että purkki on veden alla koko ajan. Lisää vettä tarvittaessa. Kolmen tunnin kuluttua purkissa oleva maito on muuttunut makeaksi toffeeksi. Anna purkin jäähtyä ennen avaamista, muuten toffee saattaa roiskahtaa kasvoille purkkia avatessa.

  3. Ota tyhjät pohjat jääkaapista ja lusikoi päälle toffeeta. Pilko banaani ohuiksi siivuiksi ja nosta toffeen päälle. Vaahdota kerma ja mausta se tomu- ja vaniljasokerilla. Pursota kermaa banaanien päälle. Sulata suklaa ja pursota suklaakuvioita kerman päälle. Tarjoile heti.

  4. Voit tehdä myös yhden suuren piirakan pienten leivosten sijaan. Kondensoidusta makeasta tiivistemaidosta tulee tarpeeksi jämäkkä toffee, joten käytä sitä, jos vain saat kyseistä tuotetta käyttöösi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit