Rahkapiirakka

Keltaiset persikanpuolikkaat tuovat väriä ja raikasta keväistä fiilistä rahkapiirakkaan.
  • 1 h 10 min
  • 12 palaa
  • 186 kcal / pala

Ainekset

1 pkt
n. 400 g valmista kaura-muropiirakkapohjaa
katso myös itsevalmistettavia piirakkapohjareseptejä Ruokala.netin sivuilta
Täyte:
1 prk
(250 g) maitorahkaa
2
kananmunaa
keltuainen ja valkuainen eroteltuna
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
tomusokeria
1 tl
sitruunan kuorta
n. 10 kpl
persikan tai aprikoosinpuolikkaita säilykkeenä

Valmistusohjeet

  1. Painele sulanut piirakkapohja kakku- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

    Sekoita keltaiset maitorahkaa ja mausta seos vanilja- ja tomusokerilla sekä sitruunankuorella. Vaahdota valkuainen ja pyöritä se täytteen joukkoon.

    Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Valuta säilykehedelmistä neste pois. Nostele hedelmät rahkatäytteen päälle.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Jos haluat, että piirakka ei tummu päältä, vuoraa pinta foliolla tai peitä silikonisella kannella. Paista piirakkaa noin 40-45 min.

    Jätä folion ja täytteen väliin runsaasti ilmaa ja kääri folion reunat tiiviisti vuoan alle. Näin folio ei osu täytteeseen ja pinta pysyy kauniina.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit