Kookos-pähkinäkakku

Gluteeniton kookos-pähkinäkakku vie kielen mennessään. Leikittele koristeilla ja valitse karamellit oman mielesi mukaan.
  • 1 h
  • 12 palaa
  • 321 kcal / annos

Ainekset

200 g
suolattomia macadamiapähkinöitä (jos löydät vain suolattuja, huuhtele ja kuivaa pähkinät kevyesti)
1/2 dl
luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta tai riisijauhoa
ripaus suolaa
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 dl
sokeria
6
kananmunaa
keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
yhden sitruunan tai limetin kuori raastettuna
1 1/2 dl
kookoshiutaleita
koristeeksi värikkäitä karamelleja
valkosuklaata sulatettuna

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

    Jos löysit vain suolattuja pähkinöitä, huuhtaise ne veden alla nopeasti ja kuivaa. Hienonna pähkinät jauhoksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.

    Sekoita pähkinöiden joukkoon jauhot, suola ja leivinjauhe.

  2. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahdon joukkoon sitruunan kuori ja kookoshiutaleet.

  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

    Yhdistä kuivat aineet, muna-kookosvaahto ja valkuaisvaahto. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada pyöreään n. 1 ½ vetoiseen kakkuvuokaan ja paista uunin alatasossa noin 40 min.

    Anna kakun jäähtyä ennen koristelua. Koristele kakku karamelleilla ja pursota päälle sulatettua valkosuklaata koristeeksi.

Kommentit

    Näytä lisää