Vihreä katkarapucurry

Vihreään katkarapucurryyn voit käyttää haluamiasi vihanneksia.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 347 kcal/annos ilman riisiä

Ainekset

1 tl
öljyä
2-3 rkl
vihreää thaimaalaista currytahnaa (ohjeessa käytetty Spice Up! -tahnaa, joka ei ole kovin tulista)
1 tlk (4dl)
kookosmaitoa
100 g
bambunversoviipaleita
n.300 g
kasviksia paloiteltuna, esim. parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa tai kesäkurpitsaa
400 g
esikypsennettyjä, kuorittuja jättikatkarapuja
2 tl
hunajaa
2 rkl
itämaista kalakastiketta
1 tl
korianteritahnaa (löytyy samanlaisesta pienestä lasipurkista kuin chilitahna) tai nippu tuoretta korianteria hienonnettuna
4
kuivattua kaffirlimetinlehteä
2
limetin mehut puristettuna
koristeeksi thaibasilikan lehtiä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna vähän öljyä pannulla. Lisää joukkoon currytahna ja kuullota tahnaa hetki. Lisäile kookosmaitoa pikkuhiljaa ja anna seoksen kiehua koko ajan.
  2. Lisää joukkoon hyvin huuhdellut bambunversot ja haluamasi paloitellut kasvikset. Hauduta hetki, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.
  3. Lisää joukkoon jättikatkaravut, hunaja, kalakastike ja suikaloidut kaffirlimetinlehdet ja kuumenna nopeasti. Älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty.

    Koristele annos lopuksi thaibasilikan lehdillä ja tarjoile riisin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää