Ainekset
3
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
2 l
vettä
1/2 kg
fariinisokeria
1/2 kg
taloussokeria
5 l
kylmää vettä
1 tl
tuoretta hiivaa
1 dl
kylmää vettä (hiivan liotusta varten)
<b>Pullotuksen aikaan:</b>
1-2 tl
sokeria
5-10
rusinaa per pullo
Valmistusohjeet
Valmista sima mahdollisimman suuressa kattilassa. Kaada kattilaan 2 l vettä ja raasta joukkoon 3 sitruunan kuoret. Anna kiehua hetken aikaa.
Lisää kiehuvaan veteen fariinisokeri ja taloussokeri. Hämmennä kunnes sokerit ovat liuenneet. Lisää kattilaan 5 litraa kylmää vettä ja purista kolmesta sitruunasta mehut. Jäähdytä haaleaksi.
Sekoita teelusikallinen hiivaa desilitraan kylmää vettä. Lisää seos liemeen varmistettuasi, että liemi on haaleaa. Sekoita.
Anna siman käydä huoneenlämmössä suuressa kattilassa kannen alla 1 1/2 - 2 päivää ennen kuin pullotat sen. Siivilöi sima ennen pullotusta.
Pistä pulloon lusikallinen sokeria ja 5-10 rusinaa. Kaada siivilöity sima pulloon, sulje korkki. Älä kaada kattilan pohjalle jäänyttä hiivasakkaa pulloon. Nosta suljetut simapullot käymään kylmään. Sima on valmista tarjottavaksi noin 3 päivän kuluttua.