Tippaleivät

Vapun ykkösherkkuja ovat itsetehdyt tippaleivät.

16.4.2010 10:20

Ainekset

  • 4

    kananmunaa

  • 1-2 rkl

    sokeria

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 2 dl

    maitoa

  • 2 rkl

    sitruunankuorta raastettuna

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1/2-1 tl

    leivinjauhetta

  • öljyä uppopaistamiseen

  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola, maito, sitruunankuori sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina pursotuspussiin ja sulje pussi.

  2. Kuumenna rasva padassa. Upota kuumaan rasvaan teräksinen pyöreä kauha. Leikkaa pursotinpussin kulmaan pieni reikä ja valuta taikinaa kauhaan ohuena nauhana kauhaan niin, että se muodostaa pienen kerän. Paista 2-3 tippaleipää kerrallaan.

  3. Käännä tippaleivät, kun toinen puoli on kauniin ruskea ja kypsennä toinen puoli. Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät talouspaperin päälle valumaan. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit