Tippaleivät

Vapun ykkösherkkuja ovat itsetehdyt tippaleivät.

Ainekset

4
kananmunaa
1-2 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 dl
maitoa
2 rkl
sitruunankuorta raastettuna
4 dl
vehnäjauhoja
1/2-1 tl
leivinjauhetta
öljyä uppopaistamiseen
tomusokeria koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola, maito, sitruunankuori sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina pursotuspussiin ja sulje pussi.
  2. Kuumenna rasva padassa. Upota kuumaan rasvaan teräksinen pyöreä kauha. Leikkaa pursotinpussin kulmaan pieni reikä ja valuta taikinaa kauhaan ohuena nauhana kauhaan niin, että se muodostaa pienen kerän. Paista 2-3 tippaleipää kerrallaan.
  3. Käännä tippaleivät, kun toinen puoli on kauniin ruskea ja kypsennä toinen puoli. Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät talouspaperin päälle valumaan.

    Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää