Pastavuoka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pastavuoka

Pastavuoka maistuu arkena koko perheelle.

19.4.2010 9:54
Määrä4 hengelle
Valmistusaikan. 1 h
Energia678 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    täysjyvä fusillikierrepastaa

  • 1/2

    purjosipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 3-4

    raastettua porkkanaa tai muita juureksia

  • 300 g

    pala savukinkkua suikaloituna

  • 4 dl

    kermaa

  • 1 rkl

    sinappia

  • 150 g

    voimakasta juustoraastetta

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta melkein kypsäksi. Jätä se vähän raa’aksi, koska se menee vielä uuniin ja kypsyy siellä lisää. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  2. Hienonna purjosipuli ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeiksi isossa kasarissa. Lisää raastettu porkkana ja kuullota kunnes porkkana on vähän pehmennyt.

  3. Paista kinkkusuikaleisiin toisella pannulla nopeasti vähän väriä ja lisää paistetut suikaleet toiselle pannulle porkkanoiden joukkoon.

  4. Sekoita kerman joukkoon sinappi, puolet juustoraasteesta sekä suola ja pippuri. Yhdistä pasta ja kinkku-porkkanaseos ja sekoita ne keskenään hyvin.

  5. Kaada voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kermakastike. Ripottele päälle loput juustosta. Paista noin 25-30 min.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit