Pastavuoka

Pastavuoka maistuu arkena koko perheelle.
  • n. 1 h
  • 4 hengelle
  • 678 kcal / annos

Ainekset

400 g
täysjyvä fusillikierrepastaa
1/2
purjosipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
3-4
raastettua porkkanaa tai muita juureksia
300 g
pala savukinkkua suikaloituna
4 dl
kermaa
1 rkl
sinappia
150 g
voimakasta juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta melkein kypsäksi. Jätä se vähän raa’aksi, koska se menee vielä uuniin ja kypsyy siellä lisää. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Hienonna purjosipuli ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeiksi isossa kasarissa. Lisää raastettu porkkana ja kuullota kunnes porkkana on vähän pehmennyt.
  3. Paista kinkkusuikaleisiin toisella pannulla nopeasti vähän väriä ja lisää paistetut suikaleet toiselle pannulle porkkanoiden joukkoon.
  4. Sekoita kerman joukkoon sinappi, puolet juustoraasteesta sekä suola ja pippuri. Yhdistä pasta ja kinkku-porkkanaseos ja sekoita ne keskenään hyvin.
  5. Kaada voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kermakastike. Ripottele päälle loput juustosta. Paista noin 25-30 min.

Kommentit

    Näytä lisää