Reseptit
Paprika-olutshotit

Paprika-olutshotit
Kylmänä tarjoiltava paprika-olutkeitto on helppo ottaa mukaan vaikka piknikille.
- 45 min + jäähdytysaika
- n. 30 pientä annosta
- n. 30 kcal /annos
Ainekset
- 2
- punasipulia
- 4
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 450 g
- pussi grillattuja pakastepaprikoita (esim. Pirkka tai sama määrä itse grillattua tuoretta paprikaa)
- 1-2
- chilipalkoa tai kuivattua chilirouhetta
- 2 rkl
- Worchester-kastiketta
- 2 rkl
- tomaattipyreetä
- 3 dl
- kasvislientä
- n. 2 dl
- olutta (reseptiä tehdessä käytetty Kronenbourg 1664-olutta)
- 3 rkl
- hunajaa
- runsaasti tuoretta basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
- koristeeksi sellerinvarsia
Valmistusohjeet
- Hienonna punasipulit ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä suuressa kattilassa. Lisää paprikat suoraan pussista ja anna muhia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja sulaneet.
- Lisää joukkoon hienonnettu chili, Worchester-kastike ja tomaattipyree. Kuullottele hetken aikaa. Lisää kasvisliemi, olut ja hunaja. Anna kiehua noin 20 min. Lisää joukkoon basilika.
- Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siivilöi keitto, jotta saat siitä todella pehmeää ja tasaista. Tarkista maku ja lisää mausteita oman mielen mukaan.
- Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada shottilaseihin. Leikkaa selleristä pienet koristeet laseihin.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää