Paprika-olutshotit

Kylmänä tarjoiltava paprika-olutkeitto on helppo ottaa mukaan vaikka piknikille.
  • 45 min + jäähdytysaika
  • n. 30 pientä annosta
  • n. 30 kcal /annos

Ainekset

2
punasipulia
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
450 g
pussi grillattuja pakastepaprikoita (esim. Pirkka tai sama määrä itse grillattua tuoretta paprikaa)
1-2
chilipalkoa tai kuivattua chilirouhetta
2 rkl
Worchester-kastiketta
2 rkl
tomaattipyreetä
3 dl
kasvislientä
n. 2 dl
olutta (reseptiä tehdessä käytetty Kronenbourg 1664-olutta)
3 rkl
hunajaa
runsaasti tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
koristeeksi sellerinvarsia

Valmistusohjeet

  1. Hienonna punasipulit ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä suuressa kattilassa. Lisää paprikat suoraan pussista ja anna muhia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja sulaneet.
  2. Lisää joukkoon hienonnettu chili, Worchester-kastike ja tomaattipyree. Kuullottele hetken aikaa. Lisää kasvisliemi, olut ja hunaja. Anna kiehua noin 20 min. Lisää joukkoon basilika.
  3. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siivilöi keitto, jotta saat siitä todella pehmeää ja tasaista. Tarkista maku ja lisää mausteita oman mielen mukaan.
  4. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada shottilaseihin. Leikkaa selleristä pienet koristeet laseihin.

Kommentit

    Näytä lisää