Siideri-simpukkaleivokset

Siideri-simpukkaleivoksia valmistuu helpolla kerralla vaikka suurempikin määrä.
  • 1 1/2 h
  • n. 25 leivosta
  • 101 kcal / leivos

Ainekset

2 dl
mansikkasiideriä
100 g
suolatonta voita paloiteltuna
1 1/2 dl
vehnäjauhoa
1 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
Täyte:
200 g
valkosuklaata
2 1/2 dl
maitorahkaa
2 rkl
mansikkasiideriä
Lisäksi:
mansikoita, vadelmia, mustikoita ja mintunlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta siideri suuressa kattilassa. Lisää kuumaan siideriin paloiteltu voi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisää ne kattilaan ja sekoita voimakkaasti. Pidä kattila kuumalla levyllä ja sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Anna kattilan jäähtyä hetki.
  2. Sekoita taikinan joukkoon kananmunat yksitellen hyvin sähkövatkaimella vatkaten. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja purista leivinpaperille pieniä kekoja.

    Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista leivoksia noin 20 min. Anna jäähtyä.
  3. Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä vähän ennen sekoitusta. Sekoita maitorahka, siideri ja sulanut valkosuklaa. Lusikoi täyte pursotinpussiin.
  4. Halkaise leivokset ja täytä vaahdolla. Lisää sisään yksi siivu mansikkaa, vadelma tai mustikka ja koristele mintunlehdillä.

Kommentit

    Näytä lisää