Vadelmasuklaakakku ja vaniljakahvia

Vadelmasuklaakakun kanssa maistuu vaniljalla maustettu kahvi.

Ainekset

10 kpl
n. 125 g tummia suklaakeksejä
50 g
voita sulatettuna
Täyte:
175 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa
75 g
voita
2
kananmunaa
1/2 dl
sokeria
3 dl
vadelmia
Koristeluun:
muutama vadelma ja tuoretta minttua

Valmistusohjeet

  1. Hienonna suklaakeksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi muovipussissa keksit käsin murskaten. Sekoita murskan joukkoon sulatettu voi ja painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20-22 cm), jonka pohja on peitetty leivinpaperilla.
  2. Kaada kattilaan kuohukerma ja lisää voi kuutioina. Kuumenna niin, että voi sulaa. Nosta kattila liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes seos on tasaista.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele suklaaseos muna-sokerivaahtoon. Ripottele vadelmat keksipohjalle ja kaada päälle täyte.
  4. Paista kakkua 150-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kokeile kakkua varovasti keskeltä. Jos keskusta on lähes hyytynyt, kakku on kypsä.
  5. Jäähdytä kakku kokonaan, irrota reuna vuoasta terävällä veitsellä ja siirrä kakkuvadille. Koristele vadelmilla ja mintunlehdillä. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

    Reseptin tarjosi Saara Design.

Kommentit

    Näytä lisää