Sokerimunkit kahdella eri täytteellä

Valmista vapuksi ihania, pehmeitä ja rasvaisia sokerimunkkeja.

27.4.2010 7:46
Määrän. 30 kpl
Valmistusaika2 h

Ainekset

  • 1/2 l

    maitoa (jos haluat laktoosittomia munkkeja, valmista taikina vaikka simaan tai veteen)

  • 50 g

    hiivaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 1/2 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    kardemummaa

  • 1

    kananmuna

  • n.13-14 dl

    puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 100 g

    pehmeää huoneenlämpöistä suolatonta voita

  • paistamiseen:

  • 500 g

    kookosrasvaa

  • 500 g

    munkinpaistorasvaa

  • täyte 1:

  • 2 dl

    vadelma- tai mansikkahilloa

  • täyte 2:

  • 250 g

    maitorahkaa

  • 1/2 dl

    tomusokeria

  • 1 rkl

    vaniljasokeria

  • pinnalle:

  • 2 dl

    erikoishienoa sokeria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva lämpimän maidon joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, hienonnettu kardemumma ja kananmuna. Lisää jauhot joukkoon pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaa hetki. Lisää pehmeä voi ja vaivaa se taikinaan hyvin. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoilee kulhon reunoista, mutta on vielä pehmeää. Anna taikinan kohota suojattuna lämpimässä paikassa noin 45 min.

  2. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Tee taikinasta kaksi pitkulaista pötköä ja leikkaa pötköistä pieniä palloja. Pyöritä pallot tasaisiksi. Nosta taikinapallot leivinpaperin päälle ja peitä liinalla. Anna raakojen munkkien kohota liinan alla noin 25 min. Kuumenna sillä aikaa rasvat valurautaisessa suuressa padassa.

  3. Jos sinulla on lämpömittari, käytä sitä. Rasvan tulee olla 180 asteista. Kuumuutta voit testata pienellä taikinapalalla. Jos taikinapala kuplii ja paistuu kauniin ruskeaksi, on rasva tarpeeksi kuumaa. Nosta taikinaan muutama munkki kerrallaan, ja anna niiden paistua noin 2-3 min per puoli riippuen munkin koosta. Kääntele munkkeja reikäkauhalla. Nosta kuumat munkit talouspaperin päälle valumaan ja sen jälkeen pyörittele ne sokerissa. Tarkista yhdestä munkista halkaisemalla se kahtia, että paistoaika oli riittävä ja munkki kypsä.

  4. Lusikoi täytteet pursotinpusseihin, joissa on päässä pitkulainen kapea pursotin osa. Työnnä pursotinosa munkin sivusta sisään ja purista sisään täytettä. Voit täyttää munkit vain hillolla tai hillolla sekä rahkatäytteellä. Rahka täyte valmistuu sekoittamalla raaka-aineet keskenään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit