Kevätkananpoikaa ja omenoita

Kevätkananpojat valmistuvat padassa kuin itsekseen.
  • 1 h
  • 4 annosta
  • 900 kcal / annos

Ainekset

4
kevätkananpoikaa kokonaisina
suolaa ja pippuria
voita ruskistamiseen
1/2 dl
calvadosta
2 dl
kuivaa omenasiideriä
(voit korvata calvadoksen ja siiderin happamalla omenamehulla)
Pataan:
2
hapanta omenaa pilkottuna
4
salottisipulia
250 g
tuoreita herkkusieniä
1 rkl
voita kuullotukseen
nippu timjamia
1 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa kananpojat kauttaaltaan paperipyyhkeellä ja hiero pintaan suolaa sekä pippuria. Sulata nokare voita padassa ja laita kananpojat pataan ruskistumaan. Kääntele niitä padassa, kunnes pinnassa on kauttaaltaan kaunis väri.
  2. Kaada pataan Calvadosta ja siideriä. Nosta pata 170-asteiseen uuniin ja hauduta noin 45 minuuttia. Valele kananpoikia muutaman kerran kypsennyksen aikana padassa olevalla liemellä.
  3. Leikkaa omenat lohkoiksi, puolita sipulit ja viipaloi sienet. Kuullota kaikki pannulla pienessä määrässä voita ja lisää pataan timjamin ja kerman kera puolessa välissä paistoaikaa.

Kommentit

    Näytä lisää