Kirsikkakolasiirapilla kostutettu suklaakakku

Tuhdin makuinen suklaakakku saa kostutuksen kirsikanmakuisesta kolajuomasta.
  • 45 min
  • noin 10 palaa
  • 373 kcal / pala

Ainekset

2 dl
muscovadosokeria
3
kananmunaa
150 g
voita
150 g
tummaa suklaata (kaakaota väh. 70%)
2 rkl
viskiä
2 rkl
vahvaa kahvia
1 dl
vehnäjauhoa
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl
Coca Cola Cherryä tai tavallista colaa (EI LIGHT!)
tarjolle kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaapalat varovasti kattilassa. Mausta seos viskillä ja kahvilla.
  2. Sekoita keskenään kaakaojauhe, jauhot, leivinjauhe ja sekoita hieman jäähtyneen suklaan joukkoon. Lisää joukkoon muna-sokerivaahto. Sekoita hyvin.
  3. Kaada seos irtopohjaiseen 23 cm:n kokoiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kakun pitää jäähdä hieman löysäksi keskeltä.
  4. Kun kakku on uunissa, valmista siirappi. Keitä kirsikan makuista kolaa miedolla lämmöllä kokoon, kunnes määrä on puolittunut. Anna jäähtyä.

    Anna kakun jäähtyä vähän ja kaada colasiirappi tasaisesti kakun päälle. Tarjoile kakku kermavaahdon kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää