Reseptit

Suklaapralinemoussekakku

Suklaapralinemoussekakku kruunaa juhla-aterian.

Ainekset

Pralinemousse:
0,25 dl
maitoa
0,25 dl
kermaa
3 g
liivatetta
120 g
hasselpähkinäpralinea
3,3 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
Kakkupohja:
25 g
kirkastettua voita
50 g
maitosuklaata
25 g
hasselpähkinäpralinea
100 g
muroja esim. rice krispies tai corn flakes
Suklaamaali:
70 g
tummasuklaata
30 g
kaakaovoita tai kirkastettua voita

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta kerma ja maito, lisää liivate. Lämmitä pralinemassa vesihauteessa juoksevaksi. Lisää kerma ja maito, sekoita hyvin. Lisää 1/3-osa kermasta ja sekoita tasaiseksi. Nostele loppukerma vaahdon joukkoon.
  2. Jauha murot hienoksi. Sulata suklaa ja voi. Lisää praline sulaan suklaaseen ja voihin, kaada massaa hienoksi jauhettujen murojen päälle ja sekoita. Kauli massa kahden leivinpaperin välissä 1 mm:n paksuiseksi ja pakasta.
    Leikkaa pohjasta muotinkokoisia paloja, asettele pohjat muotteihin ja kaada valmis mousse päälle. Pakasta.
  3. Sulata suklaa ja kaakaovoi. Sekoita, siivilöi ja laita sula suklaa ja voi maaliruiskuun tai suihkepulloon. Maalaa jäiset pralinemousset. Lisää aprikoosipyrettä ja mustaherukkaa sekä koristeeksi syötäviä kukkia.


    Resepti: Tuomas Vierelä, Olo

Kommentit

    Näytä lisää