Jogurttia, raparperia ja valkosuklaata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jogurttia, raparperia ja valkosuklaata

Raparperi, jogurttisorbetti ja valkosuklaamousse muodostavat ihanan jälkiruoan.

7.5.2010 9:59

Ainekset

  • <b>Valkosuklaamousse:</b>

  • 200 g

    valkosuklaata

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • <b>Jogurttisorbet:</b>

  • 3 dl

    vettä

  • 165 g

    sokeria

  • 45 g

    glukoosia

  • 5 g

    liivatetta

  • 300 g

    maustamatonta jogurttia

  • 10 ml

    sitruunamehua

  • <b>Raparperihyytelö:</b>

  • 2,5 dl

    raparperilientä

  • 70 g

    sokeria

  • 3 g

    liivatetta

  • 3 g

    agarjauhetta

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, kääntele kerma sulan suklaan joukkoon ja laita kylmään hyytymään kuudeksi tunniksi.

  2. Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosi. Lisää liivate ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon jogurtti ja sitruunamehu. Pyöritä sorbetiksi jäätelökoneessa.

  3. Kiehauta raparperiliemi, sokeri ja agar. Lisää joukkoon liivate. Voitele leivinpaperi öljyllä ja aseta tasaiselle pöydälle. Kaada massa leivinpaperin päälle ohueksi levyksi, anna hyytyä huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Siirrä kylmään ja anna levätä neljä tuntia.

  4. Koristele annos paahdetuilla mantelilla, pistaasilla sekä pakastekuivatuilla marjoilla. Lopuksi laita päälle annos syötäviä kukkia ja yrtinlehtiä. Resepti: Tuomas Vierelä, Olo

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit