Keikausmarjakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Keikausmarjakakku

Kostuta kakku makealla kondensoidulla maidolla. Sitä voi käyttää myös kastikkeena.

10.5.2010 6:53
Määränoin 10 palaa
Valmistusaika1 h 15 min
Energia262 kcal / pala

Ainekset

  • 200 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 2 1/2 dl

    sokeria

  • 4

    kananmunaa

  • 3 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 1/2 dl

    mantelijauhetta

  • 1/2 dl

    mehua esim. omenamehua tai maitoa

  • 200 g

    sulatettuja marjoja esim. herukoita tai vadelmia

  • 2 rkl

    siirappia

  • kastike:

  • kondensoitua makeaa maitoa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti vaahtoon. Sekoita joukkoon omenamehu.

  2. Valuta ylimääräinen neste marjoista. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija noin 23 cm) pohja leivinpaperilla. Lusikoi marjat vuoan pohjalle. Kaada marjojen päälle vähän siirappia. Lusikoi taikina marjojen päälle.

  3. Paista kakkua uunissa noin 50 min. Jäähdytä ja kumoa ylösalaisin tarjoiluastiaan. Tarjoile kastikkeena makeaa kondensoitua maitoa. Voit kaataa kastikkeen myös kakun päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit