Mustikkamuffinit ja pekaanipähkinämuru

Mustikkamuffinit saavat päälleen rapeaa pekaanipähkinämurua.
  • 1 h
  • 6 isoa muffinia
  • 326 kcal / annos

Ainekset

150 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoa
30 g
pekaanipähkinöitä jauhettuna
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
100 g
hieman jäisiä mustikoita
loraus maitoa
Murupäällinen:
15 g
pehmeää voita
1 dl
vehnäjauhoa
40 g
pekaanipähkinöitä rouhittuna
1/2 dl
fariinisokeria
1 tl
kanelia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista muruseos. Sekoita murupäällisen ainekset sormilla muruksi. Nosta jääkaappiin.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Lisää joukkoon mustikat ja maito. Sekoita varovasti.
  3. Lusikoi taikinaa isoihin muffinivuokiin ja nosta jokaisen päälle pari lusikallista muruseosta. Paista muffineita noin 20-25 min riippuen niiden koosta.

Kommentit

    Näytä lisää