Reseptit

Raparperijuoma

Raikkaasta raparperista syntyy ihana kesäjuoma!
  • n. 1 h
  • 4 annosta eli noin 1 l juomaa

Ainekset

5 dl
raparperia paloiteltuna
8 dl
vettä
1
kanelitanko
1
tähtianis
1 dl
sokeria
1/2
sitruunan puristettu mehu
lisäksi jääpaloja sekä tuoretta minttua

Valmistusohjeet

  1. Pese raparperit. Jätä kuoret, niin ne antavat mehulle väriä. Leikkaa raparperitangot paloiksi. Pane raparperipalat, vesi, kanelitanko ja tähtianis kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Jäähdytä juoma haaleaksi. Siivilöi seos huolellisesti, mielellään sideharson läpi. Lisää kirkkaaseen juomaan sokeri sekä sitruunamehu ja sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut.
  3. Kaada mehu puhtaisiin pulloihin ja anna tekeytyä viileässä yön yli ennen tarjoilua. Lisää juomaan jääpaloja ja mintun lehtiä ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää