Kaurasämpylät

Itse tehdyt sämpylät vievät kielen mennessään.
  • 1 1/2 h
  • n. 20 pientä sämpylää

Ainekset

1/2 l
nestettä esim. vettä, maitoa tai esim. olutta
50 g
hiivaa
5 dl
kaurahiutaleita
1/2 rkl
suolaa
1/2 dl
juoksevaa hunajaa
n. 7 dl
vehnäjauhoja
50 g
sulatettua voita

Valmistusohjeet

  1. Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi sula voi.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä. Nosta ne pellille.
  3. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa. Paista 225 asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Kommentit

    Näytä lisää