Sydämenmuotoinen voileipäkakku

Valmista voileipäkakku sydämenmuotoiseen vuokaan. Upean näköinen kakku häikäisee juhlapöydässä.
  • n. 1 1/2 h + tekeytyminen jääkaapissa
  • n. 10-15 annosta

Ainekset

Täyte 1:
200 g
ruohosipulituorejuustoa
1 dl
rucolaa
1/2 dl
ruohosipulia silputtuna
Täyte 2:
200 g
ricottatuorejuustoa
10
aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1/2 dl
tuoretta basilikaa silputtuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
n. 150 g
kinkkusiivuja ohuiksi suikaleiksi leikattuna
Vuokaan:
n. 25 kpl
isoja viipaleita grahampaahtoleipää tai vuokaleipää
Kostutus:
noin 1 1/2 dl
kasvislientä
Pinnalle:
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
250 g
kirsikkatomaatteja
n. 300 g
minimozzarellapalloja (yhdessä pussissa on noin 150 g, ilman nestettä )
basilikanlehtiä
merisuola kiteitä

Valmistusohjeet

  1. Valmista täytteet valmiiksi sekoittamalla ainekset.
  2. Kelmuta 2 l vetoinen sydämenmuotoinen silikonivuoka. Levitä leipiä vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi. Leikkaa ylimääräiset osat veitsellä tai saksilla irti. Muotoile leivät sydämen muotoon. Tilkitse reiät ylijääneillä paloilla.
  3. Kostuta leipäkerrosta kasvisliemellä. Levitä täytettä leipäviipaleiden päälle. Tee leipäviipaleista seuraava kerros, kostuta ja levitä täytettä viipaleiden päälle. Jatka kunnes leivät ja täytteet ovat loppu. Jätä viimeiseksi kerrokseksi leipäviipaleita.
  4. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna makujen tasaantua yön yli.
  5. Levitä leivinpaperi tarjoiluvadille, kumoa voileipäkakkupohja päälle ja poista kelmu. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä voimakkaasti ja peitä kakun pinta ja reunat juustokerroksella. Viimeistele reunat persiljasilpulla. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.
  6. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta mozzarellapallot ja halkaise ne halutessasi. Asettele koristeet kakun päälle.

Kommentit

    Näytä lisää