Savariinikakku

Savariinikakku on ihanan kostea.
  • 2 h
  • n. 15 palaa

Ainekset

2 dl
maitoa
25 g
hiivaa
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
ripaus suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
200 g
sulatettua voita
Kostutukseen:
4 rkl
raparperilikööriä
4 dl
mansikka tai raparperimehua

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri ja suola. Lisää myös jauhot ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi, löysäksi taikinaksi.

  2. Kaada taikina 2 l vetoiseen silikoniseen rengasmaiseen kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 h.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista kakkua noin 30 min. Anna kakun hetken aikaa seistä vuoassa ja kumoa se sitten varovasti ritilälle.

  4. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Sekoita likööri ja mehu. Kaada vuokaan puolet likööristä ja mehusta. Nosta vielä lämmin kakku takaisin vuokaan. Savariini imaisee nesteen heti kuin pesusieni. Pistele kakun pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput mehusta kakun päälle. Anna kakun maustua viileässä muutaman tunnin ajan.

Kommentit

    Näytä lisää