Reseptit

Bostonkakku raparperitäytteellä

Raparperihillo tuo makua bostonkakkuun.
  • ´n. 2 h
  • n. 10 annosta

Ainekset

taikina:
2,5 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1-2 tl
kardemummaa
n. 7 dl
vehnäjauhoja
100 g
pehmeää voita
täyte:
100 g
pehmeää voita
100 g
mantelimassaa
4 dl
raparperihilloa
3 rkl
kanelia

Valmistusohjeet

  1. Vinkki: Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita.

    Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten.
    Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
    Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi. Lämmitä mantelimassaa pari sekuntia mikrossa, että se pehmenee. Sekoita mantelimassa ja raparperihillo tahnaksi.
    Voitele pehmeällä voilla taikinalevyn pinta ja sen jälkeen levitä mantelimassa-raparperihilloseos sen päälle.
    Ripottele vielä lopuksi kanelia tasaisesti. Kääri levy rullaksi.
  3. Leikkaa rulla noin 5 cm paksuiksi viipaleiksi ja asettele ne voideltuun kakkuvuokaan noin sentin välein.
    Kohota pullaa hetki lämpimässä paikassa.
  4. Voitele pinta kananmunalla ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää