Lihapullat punaviinikastikkeessa

Lihapullat ja punaviinikastike maistuvat sellaisenaan tai riisin tai paistettujen perunoiden kanssa tarjoiltuna.

17.5.2010 9:19
Määrä4 hengelle
Valmistusaika1 h
Energia633 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    sipulia

  • 500 g

    karitsanjauhelihaa

  • 2 tl

    kuivattua minttua

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • mustapippurirouhetta

  • suolaa

  • 1 rkl

    viinietikkaa

  • 1

    kananmuna

  • 1/2 dl

    jogurttia

  • pala vaaleaa leipää hienonnettuna

  • <b>Kastike:</b>

  • 1

    sipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    kreikkalaista oliiviöljyä

  • 4 dl

    paseerattua tomaattikastiketta

  • 2 tl

    oreganoa

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • 1

    laakerinlehti

  • 3 dl

    punaviiniä

  • 2 rkl

    hunajaa

  • loraus ouzo-viinaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja sekoita ne jauhelihan joukkoon. Mausta jauheliha mintulla, oreganolla, pippurilla, suolalla ja viinietikalla. Sekoita kananmuna, jogurtti ja hienonnettu leipä taikinan joukkoon.

  2. Anna levätä noin 30 min huoneenlämmössä. Pyöritä pieniä lihapullia ja paista ne uunissa 225 asteessa noin 10 min tai pannulla kypsiksi.

  3. Valmista kastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä. Lisää loput ainekset ja keittele miedolla lämmöllä noin 45 min - 1 h. Lisää lopuksi kastikkeeseen loraus ouzo-viinaa. Tarjoile kastike lihapullien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit