Reseptit
Lihapullat punaviinikastikkeessa

Lihapullat punaviinikastikkeessa
Lihapullat ja punaviinikastike maistuvat sellaisenaan tai riisin tai paistettujen perunoiden kanssa tarjoiltuna.
- 1 h
- 4 hengelle
- 633 kcal / annos
Ainekset
- 2
- sipulia
- 500 g
- karitsanjauhelihaa
- 2 tl
- kuivattua minttua
- 2 tl
- kuivattua oreganoa
- mustapippurirouhetta
- suolaa
- 1 rkl
- viinietikkaa
- 1
- kananmuna
- 1/2 dl
- jogurttia
- pala vaaleaa leipää hienonnettuna
- Kastike:
- 1
- sipuli
- 3
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- kreikkalaista oliiviöljyä
- 4 dl
- paseerattua tomaattikastiketta
- 2 tl
- oreganoa
- suolaa
- mustapippurirouhetta
- 1
- laakerinlehti
- 3 dl
- punaviiniä
- 2 rkl
- hunajaa
- loraus ouzo-viinaa
Valmistusohjeet
- Hienonna sipulit ja sekoita ne jauhelihan joukkoon. Mausta jauheliha mintulla, oreganolla, pippurilla, suolalla ja viinietikalla. Sekoita kananmuna, jogurtti ja hienonnettu leipä taikinan joukkoon.
- Anna levätä noin 30 min huoneenlämmössä. Pyöritä pieniä lihapullia ja paista ne uunissa 225 asteessa noin 10 min tai pannulla kypsiksi.
- Valmista kastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä. Lisää loput ainekset ja keittele miedolla lämmöllä noin 45 min - 1 h. Lisää lopuksi kastikkeeseen loraus ouzo-viinaa. Tarjoile kastike lihapullien kanssa.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää