Lihapullat punaviinikastikkeessa

Lihapullat ja punaviinikastike maistuvat sellaisenaan tai riisin tai paistettujen perunoiden kanssa tarjoiltuna.
  • 1 h
  • 4 hengelle
  • 633 kcal / annos

Ainekset

2
sipulia
500 g
karitsanjauhelihaa
2 tl
kuivattua minttua
2 tl
kuivattua oreganoa
mustapippurirouhetta
suolaa
1 rkl
viinietikkaa
1
kananmuna
1/2 dl
jogurttia
pala vaaleaa leipää hienonnettuna
Kastike:
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
kreikkalaista oliiviöljyä
4 dl
paseerattua tomaattikastiketta
2 tl
oreganoa
suolaa
mustapippurirouhetta
1
laakerinlehti
3 dl
punaviiniä
2 rkl
hunajaa
loraus ouzo-viinaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja sekoita ne jauhelihan joukkoon. Mausta jauheliha mintulla, oreganolla, pippurilla, suolalla ja viinietikalla. Sekoita kananmuna, jogurtti ja hienonnettu leipä taikinan joukkoon.
  2. Anna levätä noin 30 min huoneenlämmössä. Pyöritä pieniä lihapullia ja paista ne uunissa 225 asteessa noin 10 min tai pannulla kypsiksi.
  3. Valmista kastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä. Lisää loput ainekset ja keittele miedolla lämmöllä noin 45 min - 1 h. Lisää lopuksi kastikkeeseen loraus ouzo-viinaa. Tarjoile kastike lihapullien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää