Viininlehtikääryleet ja paistettu saganaki-juusto

Viininlehtikääryleet ja paistettu saganaki-juusto vievät kielen mennessään. Valmista siis kerralla näitä herkkuja vähän enemmän.

17.5.2010 9:30
Määrä4 hengelle
Valmistusaika2 h
Energiaviinilehtik.1kpl n.50 ja 1 juustopala n.100 kcal

Ainekset

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1 dl

    keitettyä riisiä

  • 1

    hienonnettu sipuli

  • merisuolaa

  • mustapippurirouhetta

  • 2 tl

    kuivattua minttua

  • 1 prk

    suolaliemeen säilöttyjä viininlehtiä

  • 100 g

    voita

  • 150 g

    saganaki-vuohenjuustoa (löytyy juustohyllystä Filos-merkkistä)

  • 1

    kananmuna

  • 1 dl

    vehnäjauhoa

  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauheliha, riisi, hienonnettu sipuli ja mausteet tasaiseksi taikinaksi. Huuhtele viininlehdet juoksevan veden alla ennen käyttöä. Näin niistä ei tule liian suolaisia. Jos lehden kanta on kova, leikkaa se irti.

  2. Laita lusikallinen taikinaa jokaiseen viinilehteen ja kääri tiukaksi kääryleeksi. Asettele kääryleet uunivuokaan ja pane voinokareita kääryleiden päälle. Kaada niin paljon vettä päälle, että kääryleet peittyvät. Paista 170 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jäähdytä. Tarjoile sitruunaviipaleiden ja paistetun saganaki-juuston kanssa.

  3. Leikkaa juusto sentin paksuisiksi viipaleiksi, noin 8 palaan. Riko muna ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Siivilöi jauhot lautaselle. Kääntele juustoviipaleet ensin munassa, sitten jauhoissa. Paista juustoviipaleita kuumassa öljyssä kummaltakin puolelta kunnes ovat saaneet kauniin värin. Tarjoa juusto sitruunalohkojen ja viininlehtikääryleiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit