Viininlehtikääryleet ja paistettu saganaki-juusto

Viininlehtikääryleet ja paistettu saganaki-juusto vievät kielen mennessään. Valmista siis kerralla näitä herkkuja vähän enemmän.
  • 2 h
  • 4 hengelle
  • viinilehtik.1kpl n.50 ja 1 juustopala n.100 kcal

Ainekset

400 g
jauhelihaa
1 dl
keitettyä riisiä
1
hienonnettu sipuli
merisuolaa
mustapippurirouhetta
2 tl
kuivattua minttua
1 prk
suolaliemeen säilöttyjä viininlehtiä
100 g
voita
150 g
saganaki-vuohenjuustoa (löytyy juustohyllystä Filos-merkkistä)
1
kananmuna
1 dl
vehnäjauhoa
oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauheliha, riisi, hienonnettu sipuli ja mausteet tasaiseksi taikinaksi. Huuhtele viininlehdet juoksevan veden alla ennen käyttöä. Näin niistä ei tule liian suolaisia. Jos lehden kanta on kova, leikkaa se irti.
  2. Laita lusikallinen taikinaa jokaiseen viinilehteen ja kääri tiukaksi kääryleeksi. Asettele kääryleet uunivuokaan ja pane voinokareita kääryleiden päälle. Kaada niin paljon vettä päälle, että kääryleet peittyvät. Paista 170 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jäähdytä.

    Tarjoile sitruunaviipaleiden ja paistetun saganaki-juuston kanssa.
  3. Leikkaa juusto sentin paksuisiksi viipaleiksi, noin 8 palaan. Riko muna ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Siivilöi jauhot lautaselle. Kääntele juustoviipaleet ensin munassa, sitten jauhoissa.

    Paista juustoviipaleita kuumassa öljyssä kummaltakin puolelta kunnes ovat saaneet kauniin värin. Tarjoa juusto sitruunalohkojen ja viininlehtikääryleiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää