Reseptit

Lammaspullat mokkakastikkeella

Helppo mokkakastike lammaslihapullille valmistuu pikakahvimurusta.
  • 1 h 40 min
  • 4 hengelle
  • 645 kcal / annos

Ainekset

Lihapullat:
500 g
lampaanjauhelihaa
1/2 dl
kuohukermaa
suolaa
2
kananmunaa
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
2 tl
Dijon-sinappia
1/2 tl
rosmariinia
vastajauhettua mustapippuria
mokkakastike:
2 rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 tl
timjamia
2 dl
demi glace -kastiketta
1 dl
tomaattimehua
2 tl
murukahvia
2 tl
hunajaa
suolaa
Duchesse-peruna:
8
perunaa, jauhoista lajiketta
50 g
voita
3
keltuaista
vastajauhettua valkopippuria
suolaa
koristeluun vesikrassia tai muita yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta perunat siivilän läpi puristaen. Sekoita voi perunoiden joukkoon ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet. Pane perunaseos pursotinpussiin ja pursota lautasen tai vadin reunoille. Ruskista peruna vasta sitten, kun kokoat annokset.
  2. Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki ainekset. Muotoile pieniä lihapullia leivinpaperilla päällystetylle pelille. Laita lihapullat 200-asteiseen uuniin ja paista 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Valmista kastike. Laita öljy kattilaan ja kuullota siinä valkosipuli ja timjami. Lisää loput aineet ja keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Tarkista maku.
  4. Ruskista perunaa 250 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

    Laita ruskistetun perunasoseen keskelle lammaspullat ja lusikoi päälle kastiketta. Viimeistele annokset yrtinoksilla.

Kommentit

    Näytä lisää