Varhaiskaaliin kääritty kanamureke

Kanamureke kätkeytyy varhaiskaalin sisään.
  • 1 h 40 min
  • 4 hengelle
  • 413 kcal / annos

Ainekset

1
varhaiskaali
3 rkl
korppujauhoa
1 dl
kuohukermaa
2 rkl
öljyä
1
sipuli hienonnettuna
1
hapan omena kuutioituna
2 tl
currya
400 g
broilerinjauhelihaa
suolaa ja valkopippuria
2 tl
hunajaa
1 dl
persiljaa hienonnettuna
1
muna
pinnalle 1 rkl hunajaa ja muutama nokare voita
Paprikacoulis:
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
paprikaa kuutioina
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl
tomaattimehua
suolaa
valkopippuria
koristeluun viinisuolaheinää

Valmistusohjeet

  1. Koverra kaalista kova kanta pois, jolloin lehdet on helppo irrottaa. Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Irrottele uloimpia lehtiä sitä mukaa kun ne pehmenevät. Valuta lehdet ja valitse 12 hyvän kokoista lehteä. Hienonna sisälehdet.
  2. Sekoita kerma ja korppujauhot ja anna turvota. Kuullota öljyssä sipuli, varhaiskaali, omena sekä curry ja jäähdytä. Sekoita mureketaikina-ainekset.
  3. Leikkaa kaalinlehdistä kovaa lehtiruotoa hieman ohuemmaksi. Levitä kaalinlehdet pöydälle ja mausta suolalla. Jaa täyte lehdille ja kääri kääryleeksi. Aseta kääryleet voidellulle uunipannulle sauma alaspäin. Lusikoi hunajaa kääryleiden pinnalle ja laita muutama voinokare päälle.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes kääryleet ovat kypsiä.
  5. Valmista kastike. Kuullota oliiviöljyssä paprikakuutiot ja valkosipuli. Lisää tomaattimehu, suola ja pippuri. Keitä kokoon.

    Valuta kastiketta kääryleiden päälle ja koristele viinisuolaheinällä. Nauti lisäkkeeksi täysjyväriisiä.

Kommentit

    Näytä lisää