Varhaiskaaliin kääritty kanamureke - Reseptit - Ilta-Sanomat

Varhaiskaaliin kääritty kanamureke

Kanamureke kätkeytyy varhaiskaalin sisään.

18.5.2010 8:24
Määrä4 hengelle
Valmistusaika1 h 40 min
Energia413 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    varhaiskaali

  • 3 rkl

    korppujauhoa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 1

    hapan omena kuutioituna

  • 2 tl

    currya

  • 400 g

    broilerinjauhelihaa

  • suolaa ja valkopippuria

  • 2 tl

    hunajaa

  • 1 dl

    persiljaa hienonnettuna

  • 1

    muna

  • pinnalle 1 rkl hunajaa ja muutama nokare voita

  • <b>Paprikacoulis:</b>

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    paprikaa kuutioina

  • 2

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1 dl

    tomaattimehua

  • suolaa

  • valkopippuria

  • koristeluun viinisuolaheinää

Valmistusohjeet

  1. Koverra kaalista kova kanta pois, jolloin lehdet on helppo irrottaa. Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Irrottele uloimpia lehtiä sitä mukaa kun ne pehmenevät. Valuta lehdet ja valitse 12 hyvän kokoista lehteä. Hienonna sisälehdet.

  2. Sekoita kerma ja korppujauhot ja anna turvota. Kuullota öljyssä sipuli, varhaiskaali, omena sekä curry ja jäähdytä. Sekoita mureketaikina-ainekset.

  3. Leikkaa kaalinlehdistä kovaa lehtiruotoa hieman ohuemmaksi. Levitä kaalinlehdet pöydälle ja mausta suolalla. Jaa täyte lehdille ja kääri kääryleeksi. Aseta kääryleet voidellulle uunipannulle sauma alaspäin. Lusikoi hunajaa kääryleiden pinnalle ja laita muutama voinokare päälle.

  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes kääryleet ovat kypsiä.

  5. Valmista kastike. Kuullota oliiviöljyssä paprikakuutiot ja valkosipuli. Lisää tomaattimehu, suola ja pippuri. Keitä kokoon. Valuta kastiketta kääryleiden päälle ja koristele viinisuolaheinällä. Nauti lisäkkeeksi täysjyväriisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit