Italialaiset lihapullat

Herkullinen tomaattikastike kruunaa italialaiset lihapullat.
  • 1 h
  • 4 hengelle
  • 710 kcal / annos

Ainekset

500 g
sika-nautajauhelihaa
1/2 dl
korppujauhoja
2 dl
vettä
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
persiljaa
mustapippuria
suolaa
1
kananmuna
1 dl
pecorinojuustoa
Tomaattikastike:
2 rkl
oliiviöljyä
4
tomaattia lohkoina
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1/2 tl
rosmariinia
1 tl
basilikaa
ripaus chiliä
1 rkl
tomaattisosetta
1 dl
marsalaviiniä tai omenamehua
1 tl
sokeria
jauhettua mustapippuria
lisäksi putkispagettia keitettynä ja koristeluun basilikanlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike. Kuullota öljyssä tomaatit, valkosipuli, sipuli, mausteet ja tomaattisose. Lisää joukkoon loput aineet. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja siivilöi kastike.
  2. Laita korppujauhot turpoamaan veteen. Hienonna sipuli sekä valkosipulit ja kuullota öljyssä. Sekoita korppujauhoseokseen sipulit, mausteet, kananmuna, juustoraaste ja jauheliha. Pyöräytä lihapulliksi kostein käsin.
  3. Laita paistinpannulle reilusti oliiviöljyä. Paista lihapullat kauniin ruskeiksi. Jälkikypsennä tarvittaessa 200-asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia.

    Nauti lihapullat spagetin ja kastikkeen kera. Koristele basilikanlehdillä.

Kommentit

    Näytä lisää