Parsa-appelsiinikvinoa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parsa-appelsiinikvinoa

Raikas appelsiini ja keväinen parsa sopivat yhteen kvinoan kanssa.

20.5.2010 10:41
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min
Energia210 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    nippu vihreää parsaa

  • 2 dl

    kvinoaa

  • 1 tl

    timjamia

  • 3 rkl

    limettimehua

  • 2

    appelsiinia kalvottomina lohkoina

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • koristeluun:

  • tuoreen oreganon tai vesikrassin oksia

Valmistusohjeet

  1. Kuori parsat ja leikkaa puoliksi. Leikkaa terävällä veitsellä appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.

  2. Huuhtele kvinoa hyvin siivilässä ja valuta. Mittaa kasvisliemi kattilaan, mausta timjamilla ja limettimehulla. Kiehauta neste ja lisää kvinoa. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kvinoa on melkein kypsää. Kypsyyden näkee siementen vaalentuessa ulkoreunasta kohti keskustaa.

  3. Lisää parsat ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes parsat ovat kypsiä. Sekoita appelsiinilohkot ja öljy joukkoon juuri ennen tarjoilua. Viimeistele yrteillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit