Parsafrittata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parsafrittata

Parsafrittata on italialainen munakas. Parsa sopii sen täytteeksi mainiosti.

20.5.2010 10:49
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min
Energia342 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    nippu vihreää parsaa

  • 8

    kananmunaa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 1 rkl

    soijajauhoja tai vehnäjauhoja

  • 2 rkl

    parmesaaniraastetta

  • 1 dl

    kevätsipulia ja tuoretta basilikaa hienonnettuna

  • suolaa

  • vastajauhettua valkopippuria

  • 2 rkl

    voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori parsat ja laita kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 1-2 minuuttia niin, että ne ovat vain hieman pehmenneet. Laita valumaan talouspaperin päälle tai siivilään.

  2. Laita kananmunat kulhoon ja riko rakenne. Lisää joukkoon kuohukerma, jauhot, parmesaaniraaste, mausteet ja kevätsipuli-basilikaseos.

  3. Vuoraa uuninkestävä vuoka leivinpaperilla, joka on kooltaan noin 24 cm kertaa 24 cm. Isompikin käy, mutta lopputulos on matalampi. Asettele parsat riviin vuoan pohjalle. Kaada munaseos päälle. Laita voinokareita päälle.

  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja seos on hyytynyt. Leikkaa fritatta viipaleiksi ja nauti aamiaisella tai lounaalla. Maukkaan lounasevään saat, kun laitat fritattaa ruisleivän päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit