Parsafrittata

Parsafrittata on italialainen munakas. Parsa sopii sen täytteeksi mainiosti.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 342 kcal / annos

Ainekset

1
nippu vihreää parsaa
8
kananmunaa
1 dl
kuohukermaa
1 rkl
soijajauhoja tai vehnäjauhoja
2 rkl
parmesaaniraastetta
1 dl
kevätsipulia ja tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori parsat ja laita kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 1-2 minuuttia niin, että ne ovat vain hieman pehmenneet. Laita valumaan talouspaperin päälle tai siivilään.
  2. Laita kananmunat kulhoon ja riko rakenne. Lisää joukkoon kuohukerma, jauhot, parmesaaniraaste, mausteet ja kevätsipuli-basilikaseos.
  3. Vuoraa uuninkestävä vuoka leivinpaperilla, joka on kooltaan noin 24 cm kertaa 24 cm. Isompikin käy, mutta lopputulos on matalampi.

    Asettele parsat riviin vuoan pohjalle. Kaada munaseos päälle. Laita voinokareita päälle.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja seos on hyytynyt.

    Leikkaa fritatta viipaleiksi ja nauti aamiaisella tai lounaalla. Maukkaan lounasevään saat, kun laitat fritattaa ruisleivän päälle.

Kommentit

    Näytä lisää