Lohi-voileipäkakku

Saat voileipäkakusta näyttävän, kun koristelet sen värikkäällä punasipulilla, yrteillä ja mädillä.
  • 30 min + hyytyminen
  • n. 16 palaa
  • 233 kcal / pala

Ainekset

Pohja:
150 g
Maalahden limppua
75 g
voita
1/2 dl
kasvislientä
1/2 dl
ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
Täyte:
4
liivatelehteä
350 g
kylmäsavulohisiivuja
1
punasipuli
1
ruukku tilliä
2 dl
kermaa vaahdotettuna
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sitruunamehua
mustapippurirouhetta
Koristeluun:
100 g
kirjolohenmätiä
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
punasipuli kuutioituna aivan pieneksi

Valmistusohjeet

  1. Hienonna leipä ja sekoita joukkoon sulatettu voi, kasvisliemi ja yrttisilppu.

    Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperia. Vuoka tulee olla halkaisijaltaan noin 24 cm. Painele leipämuru vuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään noin 10 minuutiksi. Ennen käyttöä purista ylimääräinen vesi niistä pois.

    Hienonna lohi, sipuli ja tilli. Vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset keskenään sitruunamehua lukunottamatta.
  3. Kuumenna lopuksi sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Sekoita seos muiden ainesten joukkoon hyvin.

    Kaada täyte leipäpohjan päälle ja nosta vuoka takaisin kylmään.
  4. Anna hyytyä ainakin 6 tuntia. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää