Pinaatti-vuohenjuustofilorulla

Suolainen filotaikinasta tehty rulla on täynnä upeita makuja: vuohenjuustoa, pinaattia ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
  • 1 h + jäähdytysaika
  • noin 15 palaa
  • 184 kcal / pala

Ainekset

1 pkt
n. 450 g filotaikinaa
Täyte:
puolikas purjo
2-3
valkosipulinkynttä
loraus ruokaöljyä
200 g
pinaattia
200 g
vuohenjuustoa
1/2 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
200 g
ranskankermaa
1 tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
1
kananmuna
voiteluun öljyä ja koristeeksi pinnalle auringonkukan siemeniä

Valmistusohjeet

  1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta filotaikinalevyjen päälle kostea puhdas liina, että levyt pysyvät kosteina.
  2. Pese ja hienonna purjo. Hienonna valkosipuli. Kuullota purjoa ja valkosipulia hetki pannulla, että purjosta tulee pehmeää. Anna jäähtyä vähän.

    Poista pinaateista kovat lehtiruodit, jos käytät isoja pinaatinlehtiä. Babypinaatin voi käyttää sellaisenaan, ruodit ovat pehmeitä. Huuhtele, valuta ja hienonna pinaatit. Murenna vuohenjuusto. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  3. Levitä filotaikinalevyt työpöydälle. Levitä yksi filotaikinalevy pöydälle, voitele kevyesti öljyllä ja nosta toinen taikinalevy päälle. Jatka kunnes levyt on käytetty. Levitä täyte päällimmäisen taikinalevyn keskelle jättäen runsaasti tilaa jokaiselle reunalle.
  4. Kääri piirakka tiukalle rullalle jättäen liitoskohta alaspäin. Nosta rulla leivinpaperin päälle. Voitele rulla öljyllä ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes rullan pinta saa väriä. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa annospaloiksi. Voit valmistaa rullan jo edellisenä päivänä.

Kommentit

    Näytä lisää