Parsapiirakka

Kevään ykkösherkku parsa kuuluu juhlapöytään. Parsapiirakka maistuu myös välipalana tai lounaana salaatin kera.
  • 1 h
  • n. 12 palaa
  • 285 kcal / pala

Ainekset

Pohja:
125 g
pehmeää voita tai margariinia
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
parmesaaniraastetta
3 rkl
maitoa tai vettä
Täyte:
10 kpl
vihreää parsaa
200 g
parmankinkkusiivuja
250 g
ricottajuustoa
1/2 dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
2 dl
kuohukermaa
3
munaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Nypi vehnäjauhot, rasva ja juustoraaste keskenään sekaisin. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla reikiä pohjaan. Laita pohjan päälle leivinpaperia. Painele se tiukasti pohjaa vasten ja kaada päälle kuivia herneitä tai muuta painavaa, joka ei pala uunissa.

  3. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 - 15 minuuttia. Herneet estävät piirakan reunoja valumasta paiston aikana. Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä. Poista herneet ja leivinpaperi.
  4. Kuori ja keitä parsoja muutama minuutti. Valuta ja jäähdytä. Kieritä jokaisen parsan ympärille siivu parmankinkkua.

    Sekoita ricottajuusto, ruohosipuli, kerma, munat ja mausteet. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Asettele parsat piirakan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 20-30 min.

Kommentit

    Näytä lisää