Sitruunamuffinit

Koristele sitruunamuffinit raikkaan värisellä sitruunan kuorella.
  • 1 h + jäähdytysaika
  • 12 muffinia
  • 500 kcal / yksi muffini

Ainekset

200 g
pehmeää voita
2 dl
sokeria
200 g
pehmeää tuorejuustoa
4
munaa
1 1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
4 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
100 g
valkosuklaapaloja
Kuorrute:
4 dl
tomusokeria
n. 3 rkl
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 185 asteeseen. Vuoraa 12-koloisen muffinipellin kolot paperisilla muffinivuoilla.

    Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon juusto, lemon curd ja sekoitetut kuivat aineet suklaata lukunottamatta.
  2. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja työnnä palanen valkosuklaata muffinin keskelle. Paista noin 20-25 min. Anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta.
  3. Sekoita sitruunamehua ja tomusokeri paksuksi kuorrutteeksi. Älä laita liikaa nestettä, ettei kurrutuksesta tule liian löysää. Purista kuorrutus muffinien päälle. Anna jähmettyä hetken ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää