Piimä-panna cotta ja mansikka-raparperihillo - Reseptit - Ilta-Sanomat

Piimä-panna cotta ja mansikka-raparperihillo

Raikas raparperi ja mansikat sopivat kesäiseen hilloon, joka raikastaa panna cotan.

24.5.2010 12:58
Määrän. 8 pientä annosta
Valmistusaikahillo edellisenä iltana + 30 min + hyytyminen
Energia158 kcal / annos

Ainekset

  • 3

    liivatelehteä

  • 2 dl

    kermaa

  • 2 dl

    piimää

  • 1 dl

    sokeria

  • 1

    vaniljatanko

  • <b>hillo:</b>

  • 100 g

    raparperia

  • 100 g

    mansikoita

  • loraus vettä

  • ripaus jauhettua inkivääriä

  • 1/2 dl

    hillosokeria

Valmistusohjeet

  1. Valmista hillo edellisenä päivänä. Pilko raparperi ja mansikat. Laita kattilaan vesi, inkivääri, hillosokeri ja pilkotut raparperit ja mansikat. Anna kiehua kunnes raparperit ovat pehmeitä, eli noin 15 min. Purkita hillo puhtaaseen purkkiin ja nosta viileään yön yli.

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Laita kattilaan kerma, piimä, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja seos kuumaa, mutta ei kiehuvaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan kermaan. Sekoita hyvin. Nosta vaniljatanko pois seoksesta.

  3. Kaada seos tarjoiluastioihin. Nosta astiat jääkaappiin hyytymään noin 6 tunniksi. Nosta hilloa annoksien päälle juuri ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit