Kesän maku - voileipäkakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kesän maku - voileipäkakku

Rieskasta syntyy maistuva voileipäkakku.

25.5.2010 13:36
Määrä12
Valmistusaika1 h + kylmässä yön yli
Energia150 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    lapinrieskaa tai vastaavaa ohutta leipää

  • 150 g

    pehmeää Chavroux-vuohenjuustoa

  • 1 dl

    hienonnettua tilliä

  • 300 g

    graavi- tai kylmäsavulohta viipaleina

  • <b>Täyte:</b>

  • 2 prk

    (300 g) ranskankermaa

  • 1 prk

    (150 g) pehmeää Chavroux-vuohenjuustoa

  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu

  • 2 dl

    tuoretta kurkkua pieninä kuutioina

  • 200 g

    lämminsavulohta hienonnettuna

  • 1 dl

    tilliä hienonnettuna

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 8

    liotettua liivatelehteä

  • 4 dl

    kuohukermaa vaahdotettuna

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin &quot;kääretorttu&quot;. Pane rieskat tuorekelmun päälle ja sivele rieskoille vuohenjuusto. Jaa puolet graavilohiviipaleista tasaisesti juuston päälle. Ripottele pinnalle hienonnettu tilli. Kääri kelmun avulla rieskat tiukalle rullalle ja laita kylmään.

  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla. Viipaloi leipäkääröt noin puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja vuoraa niillä vuoan pohja ja reunat. Levitä loput lohiviipaleet päälle ja laita jääkaappiin.

  3. Sekoita ranskankerma, vuohenjuusto, sitruunamehu sekä sitruunan kuori, kurkku, lämminsavulohi, tilli ja pippuri. Sulata liivatteet miedolla lämmöllä, jäähdytä hieman ja sekoita joukkoon. Lisää kermavaahto ja kaada pohjan päälle.

  4. Peitä kelmulla ja laita kylmään hyytymään yön yli. Kumoa vuoka, poista kelmu ja koristele retiisinkukilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit