Oliivilehdon lumous - oliivipiirakka

Fetajuusto ja oliivit tuovat tähän piirakkaan kreikkalaisen fiiliksen.
  • 1 h + 1 h jäähdytys
  • 10 annosta
  • 100 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
100 g
voita
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl
leivinjauhetta
100 g
(1 kpl) soseutettua perunaa
100 g
pinaattia
1 dl
hienonnettua basilikaa ja oreganoa
Täyte:
200 g
fetajuustoa kuutioina
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2
munaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 rkl
maissitärkkelystä
1 dl
mustia Kalamata oliiveja viipaleina
1 dl
ruohosipulia tai kevätsipulia hienonnettuna
Koristeluun:
vihreitä oliiveja
yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja: sekoita voi, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon perunasose ja yrtit, sekoita taikina tasaiseksi.

    Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
  2. Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt. Jäähdytä kakku ja koristele oliiveilla ja yrtinoksilla.

Kommentit

    Näytä lisää