Oliivilehdon lumous - oliivipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Oliivilehdon lumous - oliivipiirakka

Fetajuusto ja oliivit tuovat tähän piirakkaan kreikkalaisen fiiliksen.

25.5.2010 13:42
Määrä10 annosta
Valmistusaika1 h + 1 h jäähdytys
Energia100 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 100 g

    voita

  • 1 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • ripaus suolaa

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 100 g

    (1 kpl) soseutettua perunaa

  • 100 g

    pinaattia

  • 1 dl

    hienonnettua basilikaa ja oreganoa

  • <b>Täyte:</b>

  • 200 g

    fetajuustoa kuutioina

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2

    munaa

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 1 rkl

    maissitärkkelystä

  • 1 dl

    mustia Kalamata oliiveja viipaleina

  • 1 dl

    ruohosipulia tai kevätsipulia hienonnettuna

  • <b>Koristeluun:</b>

  • vihreitä oliiveja

  • yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja: sekoita voi, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon perunasose ja yrtit, sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

  2. Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt. Jäähdytä kakku ja koristele oliiveilla ja yrtinoksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit