Tuntureiden tuulahdus - voileipäkakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tuntureiden tuulahdus - voileipäkakku

Nämä pienet voileipäkakkuleivokset hurmaavat juhlapöydässä.

25.5.2010 13:49
Määrä12
Valmistusaika1 h + 6 h kylmässä
Energia90 kcal / annos

Ainekset

  • 100 g

    tummaa leipää pieninä kuutioina

  • 50 g

    voita sulatettuna

  • 100 g

    kylmäsavuporopaistia

  • 400 g

    maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa

  • 2 rkl

    piparjuuritahnaa

  • 1 dl

    persiljaa hienonnettuna

  • 2 tl

    hunajaa

  • 3 dl

    kuohukermaa löysäksi vaahdotettuna

  • <b>Koristeluun:</b>

  • 2

    kovaksi keitettyä kananmunaa

  • 100 g

    kylmäsavuporoa suikaleina

  • 1 dl

    lakkoja

  • vesikrassinlehtiä tai muuta yrttiä

Valmistusohjeet

  1. Vuoraa suorakaiteen muotoisen vuoan pohja kelmulla. Sekoita leipä ja sulatettu voi. Painele leipäseos vuoan pohjalle.

  2. Valmista täyte. Sekoita kylmäsavuporo, juusto, piparjuuritahna, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi. Nostele kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle.

  3. Peitä vuoka ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään. Nosta kakku vuoasta kelmun avulla leikkuulaudalle. Leikkaa tai ota muotilla haluamasi kokoisia paloja.

  4. Koristele leivokset raastetulla kananmunan valkuaisella sekä keltuaisella, kylmäsavuporosuikaleilla, lakoilla ja yrtinlehdillä, esimerkiksi vesikrassilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit