Tuntureiden tuulahdus - voileipäkakku

Nämä pienet voileipäkakkuleivokset hurmaavat juhlapöydässä.
  • 1 h + 6 h kylmässä
  • 12
  • 90 kcal / annos

Ainekset

100 g
tummaa leipää pieninä kuutioina
50 g
voita sulatettuna
100 g
kylmäsavuporopaistia
400 g
maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 rkl
piparjuuritahnaa
1 dl
persiljaa hienonnettuna
2 tl
hunajaa
3 dl
kuohukermaa löysäksi vaahdotettuna
Koristeluun:
2
kovaksi keitettyä kananmunaa
100 g
kylmäsavuporoa suikaleina
1 dl
lakkoja
vesikrassinlehtiä tai muuta yrttiä

Valmistusohjeet

  1. Vuoraa suorakaiteen muotoisen vuoan pohja kelmulla. Sekoita leipä ja sulatettu voi. Painele leipäseos vuoan pohjalle.
  2. Valmista täyte. Sekoita kylmäsavuporo, juusto, piparjuuritahna, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi. Nostele kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle.
  3. Peitä vuoka ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.

    Nosta kakku vuoasta kelmun avulla leikkuulaudalle. Leikkaa tai ota muotilla haluamasi kokoisia paloja.
  4. Koristele leivokset raastetulla kananmunan valkuaisella sekä keltuaisella, kylmäsavuporosuikaleilla, lakoilla ja yrtinlehdillä, esimerkiksi vesikrassilla.

Kommentit

    Näytä lisää