Riimilihaa kukkaisella salaattipedillä

Syötävät kukkaset koristavat riimilihasalaatin.
  • 4 1/2 h
  • 4 annosta
  • 252 kcal / annos

Ainekset

300 g
poron-, kyytön- tai naudansisäfileetä
2 tl
hienokiteistä merisuolaa
2 tl
pippurisekoitusta esim. rosee-, viher- ja mustapippuria
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
200 g
erilaisia salaatteja
kourallinen retiisejä
100 g
parmesanjuustoa lastuina
syötäviä kukkasia
kastikkeeksi öljyä ja vadelmilla maustettua punaviinietikkaa
kaada vadelmien päälle punaviinietikkaa ja käytä ne salaatissa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista filee kalvoista. Hienonna mausteet huhmareessa ja hiero ne fileen pintaan. Kääri filee kelmuun tai muovipussiin ja pane pakastimeen noin 4 tunniksi.
  2. Ota filee noin vartti ennen leikkausta huoneenlämpöön. Näin siitä on helpompi leikata siivuja. Leikkaa filee terävällä veitsellä ohuen ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sekoita tarjoilukulhossa erilaisia salaatinlehtiä ja ohueksi leikattuja retiisejä. Asettele riimilihaviipaleet salaatin joukkoon. Koristele annos kukkasilla. Pirskottele päälle öljyä ja maustettua etikkaa.

Kommentit

    Näytä lisää