Reseptit

Kesäkeitto

Värikäs kesäkeitto maistuu helteillä vaikka lounaaksi.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 364 kcal / annos

Ainekset

1 kg
pieniä uusia perunoita
1
nippu porkkanoita (jos porkkanat ovat todella pieniä, lisää ne vasta myöhemmin)
2 rkl
voita
pieni kukkakaali tai parsakaali
kourallinen herneitä tai härkäpapuja
pari kourallista pieniä pinaatinlehtiä ruodittuna
n.8 dl
vettä
ripaus suolaa ja sokeria
1 dl
täysmaitoa
lisää halutessasi keittoon kotimaista kutunjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Pese ja pilko vihannekset. Pilko porkkanat ja perunat, jos ne ovat liian suuria. Kuullota ensin perunat ja porkkanat pienessä määrässä voita kattilassa.
  2. Lisää kattilaan vettä niin, että kaikki ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suolaa ja ripaus sokeria.
  3. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää muut vihannekset. Lisää porkkanatkin tässä vaiheessa, jos ne olivat kovin pieniä. Anna kiehua lähes kypsäksi.
  4. Lisää herneet, pinaatinlehdet ja kerma, kuumenna. Mausta keitto halutessasi kutunjuustolla.

Kommentit

    Näytä lisää