Kesäkeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kesäkeitto

Värikäs kesäkeitto maistuu helteillä vaikka lounaaksi.

25.5.2010 15:02
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia364 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    pieniä uusia perunoita

  • 1

    nippu porkkanoita (jos porkkanat ovat todella pieniä, lisää ne vasta myöhemmin)

  • 2 rkl

    voita

  • pieni kukkakaali tai parsakaali

  • kourallinen herneitä tai härkäpapuja

  • pari kourallista pieniä pinaatinlehtiä ruodittuna

  • n.8 dl

    vettä

  • ripaus suolaa ja sokeria

  • 1 dl

    täysmaitoa

  • lisää halutessasi keittoon kotimaista kutunjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Pese ja pilko vihannekset. Pilko porkkanat ja perunat, jos ne ovat liian suuria. Kuullota ensin perunat ja porkkanat pienessä määrässä voita kattilassa.

  2. Lisää kattilaan vettä niin, että kaikki ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suolaa ja ripaus sokeria.

  3. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää muut vihannekset. Lisää porkkanatkin tässä vaiheessa, jos ne olivat kovin pieniä. Anna kiehua lähes kypsäksi.

  4. Lisää herneet, pinaatinlehdet ja kerma, kuumenna. Mausta keitto halutessasi kutunjuustolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit