Reseptit
Porkkanakakku

Porkkanakakku
Porkkanakakku täytetään pehmeällä kutunrahkalla ja porkkanamarmeladilla.
- 1 h + jäähdytysaika
- n. 12 palaa
- 380 kcal / pala
Ainekset
- 2 dl
- raakaruokosokeria
- 2 dl
- puolikarkeita spelttijauhoja
- 1 dl
- spelttihiutaleita
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- soodaa
- 2 tl
- kanelia
- hyppysellinen kardemummaa
- ripaus suolaa
- 4 dl
- porkkanaraastetta
- 2
- kananmunaa
- 1 dl
- piimää tai lehmän- tai kutunmaitoa (myös hieman hapan maito käy)
- 100 g
- voita sulatettuna
- 3 rkl
- hunajaa
- Täyte:
- 220 g
- purkki porkkanamarmeladia tai omenahilloa
- (valmista porkkanamarmeladia löytyy kotimaisia luomuhilloja myyvistä liikkeistä)
- 250 g
- rahkaa (jos saat kutunrahkaa, käytä sitä 200 g ja loput 50 g maitorahkaa)
- 3 rkl
- tomusokeria
- Kuorrutus:
- tomusokeria, kermavaahtoa tai sokerilla makeutettua rahkaa
Valmistusohjeet
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 1 ½ litran vetoiseen kakkuvuokaan.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan kunnolla ennen tarjoilua. Kun kakku on jäähtynyt, halkaise se varovasti kahtia.
- Levitä kakkupohjalle marmeladi. Sekoita rahkan joukkoon tomusokeria ja levitä se marmeladin päälle. Nosta kakun ylempi päällinen rahkan päälle. Kuorruta.
- jälkiruoka
- kasvis
- Makea leivonnainen
- kakku
- Leivonta
- Juures
- Joulu
- Kesä
- Kodin juhlat
- Sadonkorjuu
- Ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- joululeivonta
- Valmistujaiset
- Kerma
Kommentit
Näytä lisää