Porkkanakakku

Porkkanakakku täytetään pehmeällä kutunrahkalla ja porkkanamarmeladilla.
  • 1 h + jäähdytysaika
  • n. 12 palaa
  • 380 kcal / pala

Ainekset

2 dl
raakaruokosokeria
2 dl
puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl
spelttihiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
2 tl
kanelia
hyppysellinen kardemummaa
ripaus suolaa
4 dl
porkkanaraastetta
2
kananmunaa
1 dl
piimää tai lehmän- tai kutunmaitoa (myös hieman hapan maito käy)
100 g
voita sulatettuna
3 rkl
hunajaa
Täyte:
220 g
purkki porkkanamarmeladia tai omenahilloa
(valmista porkkanamarmeladia löytyy kotimaisia luomuhilloja myyvistä liikkeistä)
250 g
rahkaa (jos saat kutunrahkaa, käytä sitä 200 g ja loput 50 g maitorahkaa)
3 rkl
tomusokeria
Kuorrutus:
tomusokeria, kermavaahtoa tai sokerilla makeutettua rahkaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 1 ½ litran vetoiseen kakkuvuokaan.
  2. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan kunnolla ennen tarjoilua. Kun kakku on jäähtynyt, halkaise se varovasti kahtia.
  3. Levitä kakkupohjalle marmeladi. Sekoita rahkan joukkoon tomusokeria ja levitä se marmeladin päälle. Nosta kakun ylempi päällinen rahkan päälle. Kuorruta.

Kommentit

    Näytä lisää