Raparperi-rahkakääretorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperi-rahkakääretorttu

Kokeile kesältä maistuvaa raparperi-rahkakääretorttua.

31.5.2010 7:55
Määrä15 palaa
Valmistusaika40 min
Energia125 kcal / pala

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 4

    munaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 1/2 dl

    erikoisvehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 rkl

    öljyä leivinpaperin voiteluun

  • <b>Täyte:</b>

  • 3 dl

    noin 200 g soseeksi tai hilloksi keitettyjä rapaperinvarsia

  • <b>Rahkaseos:</b>

  • 250 g

    maitorahkaa

  • 100 g

    sulatettua valkosuklaata

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos.

  2. Kaada taikina öljyllä voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskitasolla 7-10 minuuttia, kunnes levy on kauniin keltainen.

  3. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi torttupohjasta varovasti. Anna jäähtyä.

  4. Levitä raparperihillo kääretortun päälle. Sulata valkosuklaa ja sekoita se rahkaan. Leivitä rahkaseos hillon päälle. Rullaa torttupohja kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit