Nokkosvohvelit ja poro-yrttiranskankerma

Vohvelit saavat makua nokkosesta.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 492 kcal / annos

Ainekset

Vohvelitaikina:
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kivennäisvettä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
1 dl
nokkosia ryöpättynä ja hienonnettuna tai 2 rkl kuivattua nokkosta
2 dl
kuohukermaa löysänä vaahtona
3 rkl
sulatettua voita
Porotäyte:
1 dl
hienonnettua kylmäsavuporonpaistia
2 rkl
hienonnettua persiljaa
1 dl
kurkkua pieninä kuutioina
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 rkl
mantelijauhetta
2 dl
ranskankermaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita porotäytteen ainekset tasaiseksi levitteeksi ja laita kylmään.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja lisää kananmunat. Sekoita joukkoon nokkoset, kermavaahto ja sulatettu voi.

    Paista vohvelipannulla rapeiksi vohveleiksi. Nauti porotäytteen kera.

Kommentit

    Näytä lisää