Ainekset
4 kpl
halkaistuja saaristolaisleipäpaloja
<b>Pihvit:</b>
800 g
lohifileetä ilman ruotoja ja nahkaa
1
punasipuli pieneksi kuutioiksi hienonnettuna
nippu ruohosipulia hienonnettuna
1 tl
roseepippuria hienonnettuna
2 tl
raastettua sitruunankuorta
suolaa
<b>Lisäksi:</b>
punajuurisalaattia
salaatinlehtiä
tuorejuustoa
tomaatteja
<b>Punajuurisalaatti:</b>
3
punajuurta
1
sitruunan mehu
120 g
smetanaa
1 rkl
hunajaa
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl
raastettua tuoretta piparjuurta
suolaa
mustapippuria
Valmistusohjeet
Valmista ensin punajuurisalaatti. Raasta punajuuret. Purista sitruunanmehu punajuuriraasteen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua puolisen tuntia. Sekoita smetanan joukkoon hunaja, valkosipuli, piparjuuri, suola ja pippuri. Sekoita punajuuriraaste smetanan joukkoon. Tarjoile burgerien kanssa.
Hienonna lohifilee aivan hienoksi sauvasekoittimella tai veitsellä. Sekoita joukkoon pieneksi kuutioksi kuutioitu sipuli, ruohosipuli, roseepippuri, sitruunankuori ja suola. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit kuivalla pannulla kypsiksi. Paahda saaristolaisleipäpalat. Kokoa täytteet leivän sisään ja tarjoile.