Lohiburgerit ja punajuurisalaattia

Kätevät saaristolaisleipäpalat sopivat hyvin kalaburgerin valmistukseen.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 813 kcal / annos

Ainekset

4 kpl
halkaistuja saaristolaisleipäpaloja
Pihvit:
800 g
lohifileetä ilman ruotoja ja nahkaa
1
punasipuli pieneksi kuutioiksi hienonnettuna
nippu ruohosipulia hienonnettuna
1 tl
roseepippuria hienonnettuna
2 tl
raastettua sitruunankuorta
suolaa
Lisäksi:
punajuurisalaattia
salaatinlehtiä
tuorejuustoa
tomaatteja
Punajuurisalaatti:
3
punajuurta
1
sitruunan mehu
120 g
smetanaa
1 rkl
hunajaa
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl
raastettua tuoretta piparjuurta
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin punajuurisalaatti. Raasta punajuuret. Purista sitruunanmehu punajuuriraasteen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua puolisen tuntia.

    Sekoita smetanan joukkoon hunaja, valkosipuli, piparjuuri, suola ja pippuri. Sekoita punajuuriraaste smetanan joukkoon. Tarjoile burgerien kanssa.
  2. Hienonna lohifilee aivan hienoksi sauvasekoittimella tai veitsellä. Sekoita joukkoon pieneksi kuutioksi kuutioitu sipuli, ruohosipuli, roseepippuri, sitruunankuori ja suola.

    Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit kuivalla pannulla kypsiksi. Paahda saaristolaisleipäpalat. Kokoa täytteet leivän sisään ja tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää