Lohiburgerit ja punajuurisalaattia

Kätevät saaristolaisleipäpalat sopivat hyvin kalaburgerin valmistukseen.

7.6.2010 9:31
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min
Energia813 kcal / annos

Ainekset

  • 4 kpl

    halkaistuja saaristolaisleipäpaloja

  • <b>Pihvit:</b>

  • 800 g

    lohifileetä ilman ruotoja ja nahkaa

  • 1

    punasipuli pieneksi kuutioiksi hienonnettuna

  • nippu ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 tl

    roseepippuria hienonnettuna

  • 2 tl

    raastettua sitruunankuorta

  • suolaa

  • <b>Lisäksi:</b>

  • punajuurisalaattia

  • salaatinlehtiä

  • tuorejuustoa

  • tomaatteja

  • <b>Punajuurisalaatti:</b>

  • 3

    punajuurta

  • 1

    sitruunan mehu

  • 120 g

    smetanaa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 2

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 2 rkl

    raastettua tuoretta piparjuurta

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin punajuurisalaatti. Raasta punajuuret. Purista sitruunanmehu punajuuriraasteen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua puolisen tuntia. Sekoita smetanan joukkoon hunaja, valkosipuli, piparjuuri, suola ja pippuri. Sekoita punajuuriraaste smetanan joukkoon. Tarjoile burgerien kanssa.

  2. Hienonna lohifilee aivan hienoksi sauvasekoittimella tai veitsellä. Sekoita joukkoon pieneksi kuutioksi kuutioitu sipuli, ruohosipuli, roseepippuri, sitruunankuori ja suola. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit kuivalla pannulla kypsiksi. Paahda saaristolaisleipäpalat. Kokoa täytteet leivän sisään ja tarjoile.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit