Raparperitorttu

Raikkaasta raparperista syntyy helposti makea torttu.
  • 1 1/2 h
  • 12 annosta
  • 290 kcal / annos ilman lisäkettä

Ainekset

Pohja:
100 g
voita
4 rkl
sokeria
1
muna
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
ruisrouhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Täyte:
1 l
(n. 500 g ) pilkottua raparperia
2 dl
hillosokeria
2 dl
kuohukermaa
2
munaa
4 rkl
sokeria
50 g
mantelijauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele ja paloittele varret kulhoon. Sekoita sokeri joukkoon ja anna mehustua.

  2. Valmista pohjataikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin matalan, suurehkon piirasvuoan tai uunivuoanpohjalle ja laidoille. Kaada mehustunut raparperi taikinan päälle ja paista torttua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Sekoita kerma ja munat. Lisää sokeri, mantelijauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Kaada seos vuokaan raparperin päälle.

  5. Kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes päällinen on hyytynyt. Tarjoa torttu lämpimänä vaniljajäätelön tai kastikkeen kera.

Kommentit

    Näytä lisää