Raparperisima ja raparperimehu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperisima ja raparperimehu

Hapokas raparperi sopii raikkaan mehun raaka-aineeksi.

9.6.2010 9:19
Määräsima: 30 2 dl annosta, mehu 20 1 dl annosta
Valmistusaikasima: 30 min + vrk käymiseen, mehu: 30 min + vrk
Energiasima 60 kcal/annos, mehu 67 kcal/annos

Ainekset

  • <b>Raparperisima:</b>

  • 5 l

    vettä

  • 1/2 kg

    raparperia

  • 400 g

    sokeria tai fariinisokeria

  • 1/2 tl

    hiivaa

  • <b>Raparperimehu:</b>

  • 2 l

    (1 kg) raparperia

  • 1

    sitruuna viipaleina

  • 5 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    sitruunahappoa (löytyy kaupan maustehyllystä=

  • 2 l

    kiehuvaa vettä

  • lisäksi muutama sitruunamelissan oksa

Valmistusohjeet

  1. <b>Sima: </b> Mittaa vesi, raparperinpalat ja sokeri kattilaan. Keitä noin kymmenen minuuttia ja jäähdytä keitos huoneenlämpöiseksi. Liota hiiva nokare tilkkaan huoneenlämpöistä keitosta ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Siivilöi sima ja pullota. Säilytä simaa muutama vuorokausi viileässä kellarissa ennen tarjoilua.

  2. <b>Mehu:</b> Huuhtele ja leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja viipaloi. Pane raparperinpalat, sitruunaviipaleet, sokeri, viinihappo ja sitruunamelissan oksat kattilaan tai teräskulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä seisomaan kannen alle vuorokaudeksi. Siivilöi ja pullota mehu. Laimenna juotavaksi vedellä tai kivennäisvedellä. Hyvä laimennussuhde on puolet mehua ja puolet vettä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit