Reseptit
Tomaattinen kalakeitto

Tomaattinen kalakeitto
Kalasaalis maistuu tomaattisessa kalakeitossa hyvältä.
- 20 min
- 4 annosta
- 356 kcal / annos
Ainekset
- 1 kg
- erilaisia järvikaloja
- 2
- sipulia
- 3
- valkosipulinkynttä
- 2
- kevätsipulinvartta
- 1/2
- purjosipuli
- 20 g
- voita
- 2 rkl
- tomaattipyreetä
- 1 l
- vettä tai kalalientä
- 2
- laakerinlehteä
- suolaa ja pippuria
- ripaus sahramia
- 5
- tomaattia kaltattuna
- 2-3 dl
- valkoviiniä
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohjeet
- Puhdista ja fileoi kalat. Leikkaa fileet paloiksi. Hienonna kaikki sipulit. Kuutioi kaltatut tomaatit.
Sulata kattilassa vähän voita. Laita kattilaan sipulit ja kuullota niitä hieman. Lisää tomaattipyree ja kuumenna sitä hetki. - Kaada päälle vesi tai kalaliemi. Lisää laakerinlehdet, suolaa, pippuria ja sahrami.
Keitä noin 10 minuuttia ja lisää tomaattikuutiot sekä valkoviini. Keitä vielä toiset 10 minuuttia. - Lisää kalat aivan lopuksi kuumaan liemeen, nosta kattila levyltä ja anna kalojen hautua kannen alla noin 10 min.
Kalat menevät herkästi mössöksi kuumassa liemessä, joten älä enää keitä lientä. - VINKKI! Tomaattien kalttauksessa tomaatteja keitetään vedessä niin kauan, että tomaatin ohuen ulkokuoren saa helposti vedettyä irti.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää