Reseptit

Tomaattinen kalakeitto

Kalasaalis maistuu tomaattisessa kalakeitossa hyvältä.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 356 kcal / annos

Ainekset

1 kg
erilaisia järvikaloja
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1/2
purjosipuli
20 g
voita
2 rkl
tomaattipyreetä
1 l
vettä tai kalalientä
2
laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
ripaus sahramia
5
tomaattia kaltattuna
2-3 dl
valkoviiniä
hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista ja fileoi kalat. Leikkaa fileet paloiksi. Hienonna kaikki sipulit. Kuutioi kaltatut tomaatit.

    Sulata kattilassa vähän voita. Laita kattilaan sipulit ja kuullota niitä hieman. Lisää tomaattipyree ja kuumenna sitä hetki.
  2. Kaada päälle vesi tai kalaliemi. Lisää laakerinlehdet, suolaa, pippuria ja sahrami.

    Keitä noin 10 minuuttia ja lisää tomaattikuutiot sekä valkoviini. Keitä vielä toiset 10 minuuttia.
  3. Lisää kalat aivan lopuksi kuumaan liemeen, nosta kattila levyltä ja anna kalojen hautua kannen alla noin 10 min.

    Kalat menevät herkästi mössöksi kuumassa liemessä, joten älä enää keitä lientä.
  4. VINKKI! Tomaattien kalttauksessa tomaatteja keitetään vedessä niin kauan, että tomaatin ohuen ulkokuoren saa helposti vedettyä irti.

Kommentit

    Näytä lisää