Vaniljakierteet

Vaniljakierteet voi leipoa myös vähän kevyemmin.
  • 120
  • 30 kpl
  • Annoksessa 128 kcal

Ainekset

1/2 l
rasvatonta maitoa (Sydänmerkki)
50 g
hiivaa
1,5 tl
suolaa
1,5 dl
sokeria
4 tl
kardemummaa
1 1/4 dl
pullomargariinia (Sydänmerkki)
11-12 dl
vehnäjauhoja
Täyte:
1 prk
vaniljalla maustettua tuorejuustoa (Sydänmerkki)
4 rkl
sokeria
1 dl
rusinoita, säilykekirsikoita tai mantelirouhetta
Voiteluun:
1 kpl
kananmuna
Koristeluun:
raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää seokseen sokeri, mausteet ja rasva. Lisää jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Peitä kulho liinalla ja kohota taikina lämpimässä paikassa.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli siitä puolet suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet tuorejuustosta ja sokerista. Käytä lisäksi makusi mukaan rusinoita, pilkottuja kirsikoita tai mantelirouhetta. Kääri levy rullalle ja leikkaa 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Kohota valmiit leivonnaiset pellillä leivinpaperin päällä. Voitele kohonneet pullat ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Ravintosisältö/annos (55 g): energiaa 128 kcal, rasvaa 4 g, pehmeää rasvaa 3 g, sokeria 2,4 g, kuitua 1 g.

Kommentit

    Näytä lisää