Vaniljakierteet

Vaniljakierteet voi leipoa myös vähän kevyemmin.

18.6.2010 9:40
Määrä30 kpl
Valmistusaika120
EnergiaAnnoksessa 128 kcal

Ainekset

  • 1/2 l

    rasvatonta maitoa (Sydänmerkki)

  • 50 g

    hiivaa

  • 1,5 tl

    suolaa

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 4 tl

    kardemummaa

  • 1 1/4 dl

    pullomargariinia (Sydänmerkki)

  • 11-12 dl

    vehnäjauhoja

  • <b>Täyte:</b>

  • 1 prk

    vaniljalla maustettua tuorejuustoa (Sydänmerkki)

  • 4 rkl

    sokeria

  • 1 dl

    rusinoita, säilykekirsikoita tai mantelirouhetta

  • <b>Voiteluun:</b>

  • 1 kpl

    kananmuna

  • <b>Koristeluun:</b>

  • raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää seokseen sokeri, mausteet ja rasva. Lisää jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Peitä kulho liinalla ja kohota taikina lämpimässä paikassa.

  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli siitä puolet suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet tuorejuustosta ja sokerista. Käytä lisäksi makusi mukaan rusinoita, pilkottuja kirsikoita tai mantelirouhetta. Kääri levy rullalle ja leikkaa 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi.

  3. Kohota valmiit leivonnaiset pellillä leivinpaperin päällä. Voitele kohonneet pullat ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

  4. Ravintosisältö/annos (55 g): energiaa 128 kcal, rasvaa 4 g, pehmeää rasvaa 3 g, sokeria 2,4 g, kuitua 1 g.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit