Pirjon keveämpi lasagne

Lasagnen voi tehdä kevyempänä versiona käyttämällä vähärasvaisia tuotteita.
  • 70
  • 6-7 annosta
  • Annoksessa 243 kcal

Ainekset

Jauhelihakastike:
2 kpl
sipulia (Sydänmerkki)
2 kpl
valkosipulin kynttä (Sydänmerkki)
400 g
jauhelihaa, rasvaa max 7% (Sydänmerkki)
1 rkl
rypsiöljyä tai pullomargariinia (Sydänmerkki)
1 tlk
(à 400 g) tomaattimurskaa
2 rkl
basilikaa (Sydänmerkki)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
Juustokastike:
3 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
rasvatonta maitoa (Sydänmerkki)
1/4 tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
ripaus
muskottipähkinää
150 g
kevytjuustoa raastettuna (Sydänmerkki)
Pasta:
9-12 kpl
täysjyvälasagnelevyä (Sydänmerkki)

Valmistusohjeet

  1. Valmista jauhelihakastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha rasvassa ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia ja tarkista maku.
  2. Valmista juustokastike. Sekoita vehnäjauhot ja maito. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja sekoita joukkoon juustoraaste.
  3. Kokoa lasagne. Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Aseta tämän jälkeen kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Jatka samaan tapaan: jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

    Paista ensin 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, vähennä lämpö 175-asteiseksi ja jatka kypsentämistä noin 40 minuuttia.
  4. Ravintosisältö/annos (300g): energiaa 243 kcal, rasvaa 4,9 g, pehmeää rasvaa 1,5 g, suolaa 1,8 g.

Kommentit

    Näytä lisää