Pirjon keveämpi lasagne

Lasagnen voi tehdä kevyempänä versiona käyttämällä vähärasvaisia tuotteita.

18.6.2010 10:28
Määrä6-7 annosta
Valmistusaika70
EnergiaAnnoksessa 243 kcal

Ainekset

  • <b>Jauhelihakastike:</b>

  • 2 kpl

    sipulia (Sydänmerkki)

  • 2 kpl

    valkosipulin kynttä (Sydänmerkki)

  • 400 g

    jauhelihaa, rasvaa max 7% (Sydänmerkki)

  • 1 rkl

    rypsiöljyä tai pullomargariinia (Sydänmerkki)

  • 1 tlk

    (à 400 g) tomaattimurskaa

  • 2 rkl

    basilikaa (Sydänmerkki)

  • 1 tl

    suolaa

  • 1/2 tl

    mustapippuria

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • <b>Juustokastike:</b>

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 8 dl

    rasvatonta maitoa (Sydänmerkki)

  • 1/4 tl

    suolaa

  • ripaus

    valkopippuria

  • ripaus

    muskottipähkinää

  • 150 g

    kevytjuustoa raastettuna (Sydänmerkki)

  • <b>Pasta:</b>

  • 9-12 kpl

    täysjyvälasagnelevyä (Sydänmerkki)

Valmistusohjeet

  1. Valmista jauhelihakastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha rasvassa ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia ja tarkista maku.

  2. Valmista juustokastike. Sekoita vehnäjauhot ja maito. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja sekoita joukkoon juustoraaste.

  3. Kokoa lasagne. Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Aseta tämän jälkeen kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Jatka samaan tapaan: jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta. Paista ensin 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, vähennä lämpö 175-asteiseksi ja jatka kypsentämistä noin 40 minuuttia.

  4. Ravintosisältö/annos (300g): energiaa 243 kcal, rasvaa 4,9 g, pehmeää rasvaa 1,5 g, suolaa 1,8 g.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit