Kesäinen näkkäri ja savukalatahna

Kesäinen nokkosnäkkäri maistuu hyvälle savukalatahnan kanssa.

21.6.2010 10:56
Määrä15 isoa näkkileipää ja noin 20 annosta tahnaa
Valmistusaikanoin tunti. + leipätaikinan kohoamisaika
Energianäkkileipä 211 kcal/näkkäri, tahna 74 kcal/annos

Ainekset

  • Näkkäri:

  • 25 g

    hiivaa

  • 6 dl

    kädenlämpöistä vettä

  • 1 rkl

    juoksevaa hunajaa

  • suolaa

  • 8 dl

    ruisjauhoja

  • 3 dl

    vehnäjauhoja (+1 dl kaulimiseen)

  • 1 dl

    auringonkukansiemeniä

  • 1/2 dl

    pellavansiemeniä

  • 2 dl

    seesaminsiemeniä (+ 1/2 dl lisää kaulimisen yhteydessä)

  • 1 dl

    kuivattua nokkosta

  • Tahna:

  • n. 350 g

    savusiikaa, -ahventa tai muuta kalaa tuoreena tai säilykkeenä

  • 1 1/2 dl

    ranskankermaa

  • 1 dl

    kurkkusalaattia

  • nippu tilliä

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva ja hunaja lämpimään veteen. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää ruisjauhot ja sekoita hyvin. Lisää loput aineet taikinaa hyvin vaivaten. Anna taikinan seistä vähintään tunti lämpimässä. Paras tulos tulee, kun annat taikinan seistä useita tunteja, 3-4 tuntia. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Ota taikinasta pieniä palloja ja kauli ne ohuen ohuiksi levyiksi. Ripottele päälle hieman jauhoja ja seesaminsiemeniä. Voit kaulia taikinan suoraan leivinpaperin päällä. Lisää jauhoja ja seesaminsiemeniä sen verran ettei taikina tartu kaulimeen. Nosta leivinpaperi pellin päälle ja paista leipiä noin 10-13 min kuumassa uunissa kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä.

  2. Perkaa savukala poistamalla siitä nahka ja ruodot. Hienonna kala haarukalla. Sekoita kala ranskankerman ja kurkkusalaatin kanssa tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit