Reseptit

Kesäinen näkkäri ja savukalatahna

Kesäinen nokkosnäkkäri maistuu hyvälle savukalatahnan kanssa.
  • noin tunti. + leipätaikinan kohoamisaika
  • 15 isoa näkkileipää ja noin 20 annosta tahnaa
  • näkkileipä 211 kcal/näkkäri, tahna 74 kcal/annos

Ainekset

Näkkäri:
25 g
hiivaa
6 dl
kädenlämpöistä vettä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
suolaa
8 dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja (+1 dl kaulimiseen)
1 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 dl
pellavansiemeniä
2 dl
seesaminsiemeniä (+ 1/2 dl lisää kaulimisen yhteydessä)
1 dl
kuivattua nokkosta
Tahna:
n. 350 g
savusiikaa, -ahventa tai muuta kalaa tuoreena tai säilykkeenä
1 1/2 dl
ranskankermaa
1 dl
kurkkusalaattia
nippu tilliä
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva ja hunaja lämpimään veteen. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää ruisjauhot ja sekoita hyvin. Lisää loput aineet taikinaa hyvin vaivaten. Anna taikinan seistä vähintään tunti lämpimässä. Paras tulos tulee, kun annat taikinan seistä useita tunteja, 3-4 tuntia.

    Kuumenna uuni 230 asteeseen. Ota taikinasta pieniä palloja ja kauli ne ohuen ohuiksi levyiksi. Ripottele päälle hieman jauhoja ja seesaminsiemeniä. Voit kaulia taikinan suoraan leivinpaperin päällä. Lisää jauhoja ja seesaminsiemeniä sen verran ettei taikina tartu kaulimeen.

    Nosta leivinpaperi pellin päälle ja paista leipiä noin 10-13 min kuumassa uunissa kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä.
  2. Perkaa savukala poistamalla siitä nahka ja ruodot. Hienonna kala haarukalla. Sekoita kala ranskankerman ja kurkkusalaatin kanssa tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli.

    Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää